IНТЕРВ'Ю СТАТТI КОЛОНКИ САМООСВІТА КОНТАКТИ



МАУ. Під крилом мрії. Підсумки 2017 року
"За результатами першого кварталу 2017 року аеропорти України значно наростили пасажиропотік. Не винятком є і міжнародний аеропорт «Івано-Франківськ». Як відомо, у травні 2010 року аеропорт був переданий у концесію ТОВ «Скорзонера», що на мою думку дозволило йому пережити важкі часи та зберегти статус міжнародного. Наявність в ІваноФранківську робочого аеропорту, який в подальшому буде тільки розвиватися має велике значення, Івано-Франківськ – місто значних туристичних можливостей, а повітряні ворота, роблять його відкритим для всього світу. Також аеропорт з міжнародним сполученням сприяє залученню іноземних інвесторів, що також відіграє важливу роль для розвитку регіону в цілому" - Денис Лукачович, регіональний менеджер Департаменту з продажу в Україні авіакомпанії МАУ.
МАГІЧНА ГУЦУЛЯНДІЯ

Про вплив світових трендів на створення нових туристичних продуктів Яремчанщини розповідає керівник групи компаній туристичного сервісу «100 стежин» Сергій ВОЛОШИН.

Івано-Франківськ – місто для бізнесу. Рейтинги та досягнення міста

Для кожної людини рідне місто, в якому ми народилися,  працюємо, у якому проходить наше життя, – найкращеВ даний час у Івано-Франківську проживає понад чверть мільйона мешканців. У сьогоднішньому глобалізованому світі час не стоїть на місці, тому, яким же є місто Франкове порівняно з іншими обласними центрами України, чи йде воно в ногу з часом, чи не загубилося на периферії суспільного розвитку і яким може стати завтра? Ми маємо слушну нагоду поспілкуватися з Оленою Блінніковою, очільником Головного управління статистики в Івано-Франківській області, установи, яка володіє багатогранною інформацією щодо показників розвитку економіки та соціальної сфери як  регіону, його територіальних складових, так і країни в цілому. Олена Бліннікова є постійним членом робочої групи облдержадміністрації з підготовки програми соціально-економічного та культурного розвитку областіщо визначає наш подальший поступ вперед, а це і підвищення рівня та якості життя населення, конкурентоспроможності сфери виробництва та послуг, ефективності управління життєдіяльністю. 

НАША АМБІЦІЯ - ФОРМУВАТИ МАЙБУТНЄ

«Молоді люди ідуть звідси, і якщо ми не придумаємо якісь стримуючі фактори і не запропонуємо їм, як реалізувати себе на місці, то будемо ще більше відставати в розвитку від інших міст» - Юрій ФИЛЮК, підприємець-ресторатор, керівник компанії «23 ресторани», співзасновник платформи «Тепле Місто» про нові проекти на міжнародному рівні та перспективи Івано-Франківська.

ЛІДЕР УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ: «КАРПАТСМОЛИ»

В м. Калуші на Івано-Франківщині є сучасне високотехнологічне підприємство «КАРПАТСМОЛИ», яке спеціалізується на виготовленні карбамідо-формальдегідних та меламінових смол, що «в’яжуть» плити типу OSB, деревостружкові, деревоволокнисті плити й фанеру різної щільності, які ми використовуємо як у меблевій промисловості, так і у широкому спектрі внутрішніх та зовнішніх робіт під час ремонту.

WINETIME рекомендує: Італія. П'ять альтернативних ідей

WINETIME рекомендує: Італія. П'ять альтернативних ідей

Італія – давно обожнюваний туристами напрямок. Можна весь світ об’їздити, а душа все одно проситиме сюди повернутись за натхненням і настроєм, що ними просякнуте ледь не кожне містечко підніжжя Апеннін до далекого півдня італійського «чобітка», від першого ракового espresso до солодкого після смаку Vin Santo за мить до сну.

Разом із нашими друзями з  WINETIME ми виокремили три  альтернативні напрямки, куди,  натішившись колізеями, вежами і  палацами, варто з’їздити за вишуканими італійськими ласощами і найдушевнішими винами, які задовільнять найвибагливіші смаки.

П’ємонт

П’ємонт порадує елегантністю смаків і поєднань. Саме тут ростуть найароматніші у світі трюфелі, саме тут створюють найкращу італійську Горгонзолу і, мабуть, - найоригінальніше різотто. Високі кулінарні традиції П’ємонту приправлені і збалансовані провінційною місцевою простотою в найкращому із сенсів.

У світі вина П’ємонт, як і французька Бургудія, до прикладу, має репутацію «міцного горішка», що до снаги не кожному. Місцеві вина надзвичайно складні і цікаві водночас. Особливо це стосується Бароло, Барбареско і Барбери, котрі будуть вдалим доповненням до тутешньої кухні, а також відмінною самостійною «головоломкою» для дружніх посиденьок у ресторанчику чи на виноробні, і видом на вкриті туманом місцеві виноградники. Особливо рекомендуємо завітати до Vietti. Найстаріша сімейна виноробня провінції славиться і вдумливим вином, і живописними ландшафтами.

Тоскана

Якщо головні туристичні місця Тоскани ви вже бачили, наступне, що варто зробити, - відправитись у глиб провінції, запинитись на якийсь час серед казкових тутешніх пагорбів, виноградників і оливкових гаїв. Вдихнути пряного тосканського повітря, посмакувати щось симпатично просте із місцевої кухні, насолодитись вином… І побільше спілкуйтесь із жителями тих країв – повни, як ніхто на світі, навчать радіти найменшим життєвим дрібничкам. 

Тут неодмінно варто спробувати  спробувати супи Ріболіта та Папа кол помодоро, салат Панцанела, сир Пекоріно, а ще, обов’язково, – простого духмяного хліба. Про тосканське вино можна розповідати роками: тут і всім відоме К’янті, і виважене Брунелло, і ультрамодні авторські вина і ще багато всього іншого. Якщо хочете глибокої історії у вині – завітайте на тисячолітню Капецану або в гості до князів Strozzi; якщо ж шукатимете щось більш сучасне і стильне, не вагаючись, відправляйтесь на Capannelle – виноробню, котрою опікується власник всесвітньовідомого Східного Експресу.

Кампанія

Кампанія із точки зору смакових вражень – ідеальна! Безкінечно темпераментні і колоритні місцеві мешканці із найпростіших продуктів творять мистецтво. Причому маестро тут ледь не кожен, адже головний їх секрет – майже інтуїтивне кулінарне чуття. А ще – справа і в самих продуктах.  Спробуйте місцеві помідори, перець, цибулю, артишоки, фенхель тощо і ви все зрозумієте. Не дарма ж саме тут свого часу з’явилась на світ піца! До речі, цій темі приділіть особливу увагу – піца в Кампанії на кожному кроці, в кожній печі, на кожному столі. Зокрема, варто відправитись на пошуки ідеальної «Маргарити», що на основі нереально смачного місцевого сиру Моцарела. На вино поїдьте в гості до Mastroberardino – справжніх «маестро» своєї справи, титулованих народом ще кілька століть тому. Якщо пощастить, тут вас здивують вином, яке роблять на землях легендарної Помпеї, а також познайомлять із рядом унікальних в своєму роді місцевих сортових вин із відмінним співвідношенням ціни та якості. Ну, а поки збираєтесь у поїздку, трішки смачних вражень на щодень ви завжди можете відшукати у гастромаркетах WINETIME свого міста.

Сергій Шалайко










ПОШУК ПО ДАТІ