IНТЕРВ'Ю СТАТТI КОЛОНКИ САМООСВІТА КОНТАКТИ



МАУ. Під крилом мрії. Підсумки 2017 року
"За результатами першого кварталу 2017 року аеропорти України значно наростили пасажиропотік. Не винятком є і міжнародний аеропорт «Івано-Франківськ». Як відомо, у травні 2010 року аеропорт був переданий у концесію ТОВ «Скорзонера», що на мою думку дозволило йому пережити важкі часи та зберегти статус міжнародного. Наявність в ІваноФранківську робочого аеропорту, який в подальшому буде тільки розвиватися має велике значення, Івано-Франківськ – місто значних туристичних можливостей, а повітряні ворота, роблять його відкритим для всього світу. Також аеропорт з міжнародним сполученням сприяє залученню іноземних інвесторів, що також відіграє важливу роль для розвитку регіону в цілому" - Денис Лукачович, регіональний менеджер Департаменту з продажу в Україні авіакомпанії МАУ.
МАГІЧНА ГУЦУЛЯНДІЯ

Про вплив світових трендів на створення нових туристичних продуктів Яремчанщини розповідає керівник групи компаній туристичного сервісу «100 стежин» Сергій ВОЛОШИН.

Івано-Франківськ – місто для бізнесу. Рейтинги та досягнення міста

Для кожної людини рідне місто, в якому ми народилися,  працюємо, у якому проходить наше життя, – найкращеВ даний час у Івано-Франківську проживає понад чверть мільйона мешканців. У сьогоднішньому глобалізованому світі час не стоїть на місці, тому, яким же є місто Франкове порівняно з іншими обласними центрами України, чи йде воно в ногу з часом, чи не загубилося на периферії суспільного розвитку і яким може стати завтра? Ми маємо слушну нагоду поспілкуватися з Оленою Блінніковою, очільником Головного управління статистики в Івано-Франківській області, установи, яка володіє багатогранною інформацією щодо показників розвитку економіки та соціальної сфери як  регіону, його територіальних складових, так і країни в цілому. Олена Бліннікова є постійним членом робочої групи облдержадміністрації з підготовки програми соціально-економічного та культурного розвитку областіщо визначає наш подальший поступ вперед, а це і підвищення рівня та якості життя населення, конкурентоспроможності сфери виробництва та послуг, ефективності управління життєдіяльністю. 

НАША АМБІЦІЯ - ФОРМУВАТИ МАЙБУТНЄ

«Молоді люди ідуть звідси, і якщо ми не придумаємо якісь стримуючі фактори і не запропонуємо їм, як реалізувати себе на місці, то будемо ще більше відставати в розвитку від інших міст» - Юрій ФИЛЮК, підприємець-ресторатор, керівник компанії «23 ресторани», співзасновник платформи «Тепле Місто» про нові проекти на міжнародному рівні та перспективи Івано-Франківська.

ЛІДЕР УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ: «КАРПАТСМОЛИ»

В м. Калуші на Івано-Франківщині є сучасне високотехнологічне підприємство «КАРПАТСМОЛИ», яке спеціалізується на виготовленні карбамідо-формальдегідних та меламінових смол, що «в’яжуть» плити типу OSB, деревостружкові, деревоволокнисті плити й фанеру різної щільності, які ми використовуємо як у меблевій промисловості, так і у широкому спектрі внутрішніх та зовнішніх робіт під час ремонту.

Прикарпатський винахідник, який увійшов до рейтингу New Europe 100, шукає інвесторів на перший пристрій експрес-діагностики мікотоксинів. ВІДЕО

Прикарпатський винахідник, який увійшов до рейтингу New Europe 100, шукає інвесторів на перший пристрій експрес-діагностики мікотоксинів. ВІДЕО

Проект BIOsens, який створив Андрій Карп’юк з Надвірної, покликаний вирішити проблему діагностики продуктів харчування. Аби кожен охочий міг придбати пристрій та через декілька хвилин дізнатися їхній вміст.

Засновник проекту Андрій Карп'юк потрапив до рейтингу інноваторів року Східної Європи – New Europe 100.

Команда працює над пошуком інвесторів, аби створити перший повноцінний пристрій експрес-діагностики мікотоксинів. Його орієнтовна вартість – 500 доларів США, а кожної тест-смужки для перевірки – 10 доларів. Згодом хочуть робити пристрої дешевшими і доступнішими, інформує kurs.if.ua з посиланням на  ВВС.

"У продуктах харчування є дуже багато всяких шкідливих речовин. Щоб дізнатися, є вони там всередині чи нема, їсти чи не їсти, треба брати продукцію, відправляти її в лабораторію на діагностику, і через 3-7 днів ви отримаєте результат. Наша ідея якраз полягає в тому, щоби розробити таку гаджет-лабораторію, за допомогою якої можна було б перевірити швидко, у режимі онлайн, і прийняти рішення: їсти чи не їсти, давати своїй дитині чи ні", – розповідає Андрій  Карп'юк.

"У нас є девайс, є програма на мобільному телефоні. І щоб провести діагностику, потрібно нанести капельку досліджувальної рідини на тест-смужку, вставити її в прилад і через 10 хвилин ми отримаємо результат на мобільному телефоні про концентрацію тих чи інших токсинів", – пояснює винахідник.

Нагадаємо, Андрій Карп’юк переїхав із Надвірної до Києва. Вчився в аграрному університеті, винайшов унікальний тестер для визначення якості їжі, і зараз команда працює над виведенням його для загального вжитку. За приблизним розрахунками, потрібно ще 200 тисяч доларів та трохи часу.

 

Фото: https://scontent.

 

 










ПОШУК ПО ДАТІ