IНТЕРВ'Ю СТАТТI ЕКСПЕРТИ ПОДІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУ КОНТАКТИ
MEGA

МАУ. Під крилом мрії. Підсумки 2017 року
"За результатами першого кварталу 2017 року аеропорти України значно наростили пасажиропотік. Не винятком є і міжнародний аеропорт «Івано-Франківськ». Як відомо, у травні 2010 року аеропорт був переданий у концесію ТОВ «Скорзонера», що на мою думку дозволило йому пережити важкі часи та зберегти статус міжнародного. Наявність в ІваноФранківську робочого аеропорту, який в подальшому буде тільки розвиватися має велике значення, Івано-Франківськ – місто значних туристичних можливостей, а повітряні ворота, роблять його відкритим для всього світу. Також аеропорт з міжнародним сполученням сприяє залученню іноземних інвесторів, що також відіграє важливу роль для розвитку регіону в цілому" - Денис Лукачович, регіональний менеджер Департаменту з продажу в Україні авіакомпанії МАУ.
МАГІЧНА ГУЦУЛЯНДІЯ

Про вплив світових трендів на створення нових туристичних продуктів Яремчанщини розповідає керівник групи компаній туристичного сервісу «100 стежин» Сергій ВОЛОШИН.

Івано-Франківськ – місто для бізнесу. Рейтинги та досягнення міста

Для кожної людини рідне місто, в якому ми народилися,  працюємо, у якому проходить наше життя, – найкращеВ даний час у Івано-Франківську проживає понад чверть мільйона мешканців. У сьогоднішньому глобалізованому світі час не стоїть на місці, тому, яким же є місто Франкове порівняно з іншими обласними центрами України, чи йде воно в ногу з часом, чи не загубилося на периферії суспільного розвитку і яким може стати завтра? Ми маємо слушну нагоду поспілкуватися з Оленою Блінніковою, очільником Головного управління статистики в Івано-Франківській області, установи, яка володіє багатогранною інформацією щодо показників розвитку економіки та соціальної сфери як  регіону, його територіальних складових, так і країни в цілому. Олена Бліннікова є постійним членом робочої групи облдержадміністрації з підготовки програми соціально-економічного та культурного розвитку областіщо визначає наш подальший поступ вперед, а це і підвищення рівня та якості життя населення, конкурентоспроможності сфери виробництва та послуг, ефективності управління життєдіяльністю. 

НАША АМБІЦІЯ - ФОРМУВАТИ МАЙБУТНЄ

«Молоді люди ідуть звідси, і якщо ми не придумаємо якісь стримуючі фактори і не запропонуємо їм, як реалізувати себе на місці, то будемо ще більше відставати в розвитку від інших міст» - Юрій ФИЛЮК, підприємець-ресторатор, керівник компанії «23 ресторани», співзасновник платформи «Тепле Місто» про нові проекти на міжнародному рівні та перспективи Івано-Франківська.

ЛІДЕР УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ: «КАРПАТСМОЛИ»

В м. Калуші на Івано-Франківщині є сучасне високотехнологічне підприємство «КАРПАТСМОЛИ», яке спеціалізується на виготовленні карбамідо-формальдегідних та меламінових смол, що «в’яжуть» плити типу OSB, деревостружкові, деревоволокнисті плити й фанеру різної щільності, які ми використовуємо як у меблевій промисловості, так і у широкому спектрі внутрішніх та зовнішніх робіт під час ремонту.

ТОП - 5 місць де купити сир у виробників

ТОП - 5 місць де купити сир у виробників
  1. Ферма «Зелений Яр» (село Микуличин)

Головна спеціалізація ферми – це виробництво козиного сиру, молока та проведення екскурсій. Господарство Василя Яремчука знаходиться у селі Микуличин, ферма - на полонині Горган. Фермер на практиці демонструє, як ефективно відроджувати полонинське господарство, започаткувавши справу з розведення породистих кіз та виготовлення делікатесного сиру. Для туристів, що обрали відпочинок в Карпатах, приїхали в Яремче чи їдуть на Буковель є можливість відвідати козину ферму, де можна побачити процес виготовлення козиного сиру, молока; замовити екскурсію, майстер-клас із виготовлення сирів,  дегустацію сирів, ну й, звісно, купити сир.

Адреса ферми: с. Микуличин, уч. Горби, Яремчанської міськрада, Івано-Франківська область.

  1. Ферма «Еко Карпати» (м. Долина)

Щоб розпочати виробництво натуральних козиних сирів, керівник фермерського господарства “Еко-Карпати” Ігор Небилович перейняв досвід у швейцарських і французьких сироварів. Так було започатковано розведення кіз альпійської та зааненської порід, а також - виготовлення якісних сирів і кисломолочної продукції.

З весни до осені стадо пасеться на природних луках українських Карпат, а в зимовий період для харчування худоби використовується сіно і концентровані корми. Саме там і робиться сир з козячого молока. Слід зазначити, що ферма обладнана доїльним устаткуванням. Вся продукція виготовляється з пастеризованого молока.

Ферма спеціалізується на виробництві твердих та м’яких козячих сирів.

Адреса господарства: Вулиця Обліски, 129, м. Долина, Івано-Франківська область, Україна.

  1. Господарство ТМ «Кузишин» (с. Середній Угринів)

На господарстві Володимира Кузишина, виробництво продукції починається зі збору свіжого ранішнього коров’ячого молока. Це відбувається за сприяння СОК “Угринівський молочний шлях” у двох населених пунктах Західної України: в с.Старий Угринів і с.Середній Угринів. Розташування цих сіл (20км. від найближчого міста) дає можливість вільного вигулу корів на багатих пасовищах, що забезпечує хорошу якість молока.

наступним етапом є переробка молока і, власне, саме творіння сиру. Протягом одного дня виготовляється один, рідше - два, види сиру. Загалом ТМ ”KUZYSHYN” на данному етапі спеціалізується на виготовленні трьох типів сиру.

По-перше, це розсільний молодий сир – типу бринза; по-друге, сир типу проволоне – сулугуні, моцарела, качокавалло; насамкінець, найбільш вимогливі сири, сири яким приділяється найбільше уваги, любові і часу –  Чеддер і Карпатський Пармезан.

Адреса: с. Середній Угринів, Калуський район, Івано-Франківська область.

  1. На полонинах Кринта та Діл (Яремче)

З пізньої весни до ранньої осені на полонині Кринта варять на відкритому вогні у великому казані справжній гуцульський сир - вурду та будз.  Піднявшись на полонину Кринта, ви можете не тільки скуштувати справжньо­го гуцульського сиру, а й  взяти участь у його приготуванні.

Замовити сир можна за тел.: 0677899551 (Спаський Дмитро).

На полонині «Діл»  утримують корів та виробляють традиційні молочні продукти: будз свіжий та підкопчений, бринзу, масло. Вище полонини розташований гірський масив, на якому можна досхочу назбирати ягід, грибів, лікарських трав. Замовити сир можна за тел.: 0679770681 (Стефурак Іван).

  1. ТМ СтаніславськаСироварня (м. Івано-Франківськ)

Сири варяться у спеціальному приміщенні з необхідним обладнанням та устаткуванням в місті Івано-Франківську з коров’ячого, козячого та овечого молока  кількох фермерських господарств сімейного типу.

Компанія пропонує різні види сирів: «Панна» – козиний, напівтвердий, місячної витримки; «Пряна Панна» – козиний, напівтвердий, місячної витримки, з додаванням коріандру та пажитника (він дає горіховий присмак);

Зелений сир «Мольфар» – напівтвердий, молодий коров’ячий сир місячної витримки. В міру пряний, дещо пікантний, з базиліком, помідоркою і часником;

Сир «Ватра» – молодий коров’ячий сир з додаванням гвоздики, естрогону, чорного перцю та петрушки, в обсипці з копченої паприки; Овечий сир «Довбуш» і «Довбуш з перцем». Замовити сир  можна  в інтернеті,  у Львові - у магазин «Дідо» на ринку Шувар.

 

 

 








ПОШУК ПО ДАТІ